Składniki
-
2 szt Polędwiczki z dorszaNajlepiej niemrożone, do dostania w dyskontach lub sklepie rybnym.
-
2 łyżki OliwaOliwa, to wyłącznie olej z oliwek!
-
2 łyżeczki Curry w proszku
-
1 szt LimonkaMoże być cytryna
-
1 łyżka Masło klarowaneMoże być zwykłe ale klarowane najlepsze
-
Pieprzdo smaku
-
Sóldo smaku - nie za dużo
-
Kolendra świeżado przybrania
Wskazówki
Proste, zdrowe danie z dorsza, które zrobimy w 60 min. Potrzebujemy zaledwie paru prostych składników i ryba o wspaniałym indyjskim smaku wyląduje na naszym talerzu. Ryba jest pieczona w niskiej temperaturze, co powoduje, że jest bardziej soczysta i nie wysuszona.
Wolne pieczenie nadaje jej wyjątkowy smak i bardzo przyjemną strukturę.
Etapy
1
Gotowe
55
|
Przygotowanie polędwiczekZanim zaczniemy przygotowywanie dania, nastawiamy piekarnik na temperaturę 75 stopni. |
2
Gotowe
5
|
Podanie |